Entertainerii de la Muse cântă în Piaţa Constituţiei, vineri. Megastarurile de la Iron Maiden cântă sâmbătă, de la 20:30.
A început şi micro-festivalul „Zilele Unteatru”. Sâmbătă e Marele Picnic ShortsUp în Grădina Botanică. Voilà recomandările, alegeţi ce vă place:
VINERI
CONCERT MUSE şi IRON MAIDEN, headlineri ai festivalului Rock The City
Cel mai mare festival de rock al României – Rock The City, ajuns la cea de a 7-a ediţie, revine cu turneele live ale celor mai importanţi headlineri ai momentului, cap de afiş în toate festivalurile mari din Europa. Marcel Avram, East European Production şi D&D East Entertainment organizează concertele MUSE şi IRON MAIDEN, în cadrul festivalului Rock The City desfăşurat în 29-30 iulie, în Piaţa Constituţiei.
Muse cântă de la 21:15, vineri, în Piaţa Constituţiei. Iată o micro-poveste despre Muse:
Pe noul lor album, “Drones”, Bellamy (chitară, voce), Christopher Wolstenholme (bass) şi bateristul Dominic Howard îşi arată din nou clasa şi măiestria compoziţională. Dupa cum ne-a obişnuit, Muse este un critic acid al societăţii, dar şi un vizionar distopic, versurile scrise la obiect şi puse pe un sound rock pompos mergând direct la public. Drones este un album concept, care spune povestea protagonistului, într-un mod deosebit, prin relatarea diverselor stări pe care acesta le experimentează – de la abandon şi pierderea speranţei la îndoctrinarea de către sistem ca dronă umană. Muse este un bun entertainer rock şi ca exemplificare stau mărturie piesele „Psycho“, „Dead Inside“, „Reapers“ şi „Aftermath“. În acest turneu, Muse a înglobat noile piese într-un singur set, iar restul sunt de factură Best of Hits. Cu peste 20 de milioane de albume vândute, peste 50 de premii primite, dintre care 3 Grammy, Muse revine la Bucureşti pe parcursul turneului de anul acesta cu un show de excepţie sub egida festivalului Rock The City, pe 29 iulie în Piaţa Constituţiei.
Biletele sunt puse în vânzare prin reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro.
TEATRU Zilele Unteatru – micro-festival de teatru, concerte şi prietenie, între 28 iulie – 4 august
La sfârşitul acestei luni Unteatru sărbătoreşte 6 ani de când funcţionează ca vitrină în care produsul cultural devine exponat pentru spectatorul vizitator. Astfel, în perioada 28 iulie – 4 august, marcând şi mutarea într-un nou spaţiu, va avea loc festivalul „Zilele Unteatru”.
Micro-festivalul adună nume şi spectacole dragi ale scenei teatrului celor doi regizori şi fondatori ai proiectului Unteatru – Andrei şi Andreea Grosu – dar şi o serie de concerte pentru iubitorii de muzică. Un weekend prelungit va fi dedicat celui mai important eveniment al verii pe scena teatrului şi culturii – 7 zile de spectacole, premiere, concerte, vernisaj de fotografie, târg de design, dar şi o terasă plină cu actori şi prieteni ai teatrului. Vineri, 29 iulie, de la ora 18:00 va fi un vernisaj foto al lui Adi Bulboacă. Intrarea liberă. De la ora 19:30 se joacă „Vandalul” de Hamish Linklater. Va fi o premieră în prezenţa autorului. Detalii spectacol şi bilete online aici: http://unteatru.ro/event/copy/. ora 22:00 – Concert Lucia. Detalii concert şi bilete online aici: http://unteatru.ro/event/concert-lucia-zilele-unteatru/.
Pagina de Facebook a evenimentului, aici: https://goo.gl/SKfCzR.
LITERATURĂ Copacul cu Cărţi, în fiecare weekend
Un copac din Cişmigiu a rodit poveşti frumoase pentru bucureşteni. Pasionaţii de lectură pot culege carţi, pe care au ocazia să le citească la răcoarea serii, într-un hamac ori pe bancă, ascultând muzică în surdină. În perioada 15 iulie – 14 august 2016, peluza dintre intrările Rigas şi Victor Eftimiu din Parcul Cişmigiu se va transforma într-o zonă de relaxare şi lectură în aer liber. În tot acest interval, publicul de toate vârstele va avea acces gratuit la peste 500 de titluri de cărţi din toate domeniile, reviste şi publicaţii de specialitate, se va putea relaxa pe fotoliile puf, hamacele şi păturile amplasate pe iarbă, va asculta muzică ambientală şi va se putea distra participând la atelierele şi activităţile programate în fiecare weekend.
Pagina de Facebook a evenimentului, aici: https://goo.gl/HSjWkF.
SÂMBĂTĂ
CONCERT MUSE şi IRON MAIDEN, headlineri ai festivalului Rock The City
Iron Maiden cântă sâmbătă, de la 20:30, în Piaţa Constituţiei.
Iron Maiden
Cu peste 90 de milioane de albume vândute, peste 2000 de concerte live susţinute în 59 de ţări, zeci de milioane de fani şi 16 albume de studio de o calitate infailibilă, garantată prin puterea numelui trupei, Iron Maiden şi-a câştigat statutul de cea mai influentă şi venerată trupă rock din toate timpurile.
Celebrul grup britanic va reveni în România pentru un alt show remarcabil, în cadrul festivalului Rock The City. Concertul va avea loc pe 30 iulie, în Piaţa Constituţiei.
Iron Maiden va susţine la Bucureşti unul dintre ultimele show-uri din turneul „The Book Of Souls 2016”, turneu ce a avut un imens succes la nivel mondial, promovând cel mai recent album lansat, cu acelaşi nume. Albumul a ocupat primul loc în topurile muzicale din peste 40 de ţări.
Turneul i-a purtat pe cei de la Iron Maiden peste 6 continente şi 36 de ţări, incluzând concerte în premieră în China, El Salvador şi Lituania. Producţia evenimentului va fi o premieră pentru România, scena măsurând 20 de metri lungime, 15 metri adancime şi 18 metri înălţime, iar sistemul de sunet şi lumini va uimi publicul prezent.
Fear Of The Dark, The Trooper, Powerslave, The Number Of The Beast şi Wasted Years, precum şi hit-uri emblematice ale trupei din anii ’80 si ’90, vor face parte din set list, împreună cu melodii de pe noul lor album de studio “The Book Of Souls”.
Pagina de Facebook a evenimentului: https://goo.gl/llXtKF.
Biletele sunt puse în vânzare prin reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro.
FILM Marele Picnic ShortsUP în Grădina Botanică, ediţia 3
La final de iulie, în plină vară, filmele scurte se mută sub cerul liber. Vineri, 29 iulie şi sâmbătă, 30 iulie, de la 18.00 până la 23.30, Grădina Botanică din Bucureşti devine destinaţie de vacanţă în mijlocul oraşului şi gazda a două seri cu filme scurte, muzică, proiecţii multimedia şi ateliere. Pe covorul verde, proiectate pe un ecran gonflabil, scurtmetrajele de la Marele Picnic vor povesti despre evadare, nevoia de libertate şi apropierea de natură, în două selecţii pline cu ficţiune, comedie şi animaţie. Programul de filme va fi diferit în fiecare seară şi va rula între orele 21.30 şi 23.30, savurat de spectatori pe iarbă, la răcoarea grădinii, de pe pături de picnic. Program complet: www.shortsup.ro/filmele-de-la-marele-picnic-shortsup. Anul acesta poveştile de pe ecran vor împărtăşi din energia muzicii jazz şi funk. Trio-ul JazzyBIT, format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) şi Szabó Csongor-Zsolt (tobe) va încălzi atmosfera de vineri cu un concert live ce va provoca spectatorii la visare şi la mişcare. Sâmbătă, filmele vor fi precedate de un video-mapping menită să pună în valoare unul dintre cele mai frumoase colţuri verzi din capitală prin culoare şi lumină.
Pagina de Facebook a evenimentului, aici: https://goo.gl/bKOcRG.
ARTĂ Pinacoteca Bucureştiului. Un proiect interbelic
Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită să descoperiţi o nouă expoziţie temporară – „Pinacoteca Bucureştiului. Un proiect interbelic”, deschisă în perioada 29 iulie 2016 – 30 august 2017.
Vernisajul expoziţiei va avea loc în ziua de 29 iulie, ora 18:30, la Palatul Suţu.
Expoziţia reprezintă un memento dedicat Pinacotecii bucureştene şi preconizează să sintetizeze o imagine reprezentativă a Pinacotecii, în constituirea căreia colecţionismul de stat şi cel particular au avut o pondere egală. Deschizând această expoziţie, Muzeul Municipiului Bucureşti redă publicului două noi spaţii expoziţionale de la etajul Palatului Suţu, completând circuitul de vizitare după ce acestea au funcţionat ca depozite o perioadă de câţiva ani.
Pinacoteca bucureşteană, inaugurată în 1933, având ca prim sediu palatul amiralului Gheorghe Urseanu, a ajuns să cuprindă azi aproximativ 5.500 de piese de pictură, grafică şi sculptură românească şi universală. Conjuncturi diverse ale istoriei urbane au făcut colecţia inaccesibilă locuitorilor Capitalei, timp de un sfert de veac. După ce a fost deposedată de numeroase opere preţioase în anii comunismului, colecţia nu a mai fost valorificată după 1990 decât fragmentar, prin câteva evenimente temporare, majoritatea găzduite în locaţii externe Muzeului Municipal.
Mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului, aici: https://goo.gl/MwyDKU.
Sursa: Mediafax